Content

Van contentstrategie tot contentcreatie: wij helpen je impact te maken en je doelen te behalen.

 

Content

Je zit ‘s avonds op de bank een film te kijken. De film heeft een pakkende introductie, zo eentje met explosies en een gekke ex. Het middenstuk zorgt dat je op het puntje van je bank gaat zitten, en tijdens het einde van de film pink je stiekem een traantje weg. Een film die je op zo’n manier vastpakt, daar loop je niet van weg. Het zou zonde zijn om iets te missen, toch?

Met content werkt het net zo. Je vertelt een verhaal dat de ontvanger raakt, laat gieren of aanzet tot actie. Het maken, creëren en plaatsen van content is namelijk geen eenmalige actie. Het is een proces waarin je vertelt wie je bent, wat je doet en wat jouw toegevoegde waarde in het leven van je doelgroep is. En het liefst op een verhalende wijze. Daarom is niet alleen de content belangrijk, ook de strategie, de SEO en zelfs het projectmanagement moet perfect zijn. En dat allemaal met één doel voor ogen: jouw merk, dienst of bedrijf een gezicht geven. Een gezicht dat door jouw doelgroep wordt onthouden.

Contentmarketing

Goede content op het juiste moment heeft toegevoegde waarde voor je bezoekers en zet aan tot actie. Content is dan ook niet louter tekst: het zijn ook sprekende afbeeldingen, visuals op maat en inspirerende video’s. Kortom: een compleet verhaal. Vaak uitgesmeerd over diverse kanalen. Informeren, maar ook verrassen, triggeren en uitdagen. En dat allemaal zo origineel mogelijk. We vertellen verhalen die blijven hangen en zorgen dat jouw doelgroep meer van je wil weten.

Contentplan

Om onze contentmarketing zo goed mogelijk in te zetten voor jouw merk, werken we aan de hand van een aantal punten. We willen weten wat jouw doelen zijn, om daarna te kijken wie jouw doelgroep is, waar je doelgroep zich bevindt en wie je concurrenten zijn. Ook kijken we op welke vlakken we jouw online aanwezigheid kunnen verbeteren. Op basis van deze punten maken wij een contentstrategie met uitgewerkt contentplan, zodat we precies weten welke onderdelen binnen contentmarketing voor jou relevant zijn. Of dit nu een SEO-proof website met Adwords-campagne, of een uitgekiende social mediacampagne met wekelijkse blog is, wij weten precies welke middelen we moeten inzetten om jou een passende online identiteit te geven.

En mocht je nu al weten welke marketingkanalen of doelgroepen voor jou van toepassing zijn, maar heb je gewoonweg geen tijd om al die content te maken? Geen probleem: ook voor de uitvoering ben je bij ons aan het juiste adres.

SEO: content die vindbaar is

Ook gevonden worden in Google is een onderdeel van contentmarketing. Want het internet is een hooiberg en jouw website is een speld. Maar geen paniek: onze SEO-specialisten zijn metaaldetectors. Ze weten precies op welke zoekwoorden jouw website gevonden kan worden. En dat is ook precies de reden dat onze SEO-specialisten nauw samenwerken met onze tekstschrijvers. De SEO-specialisten doen een uitgebreid onderzoek naar jouw vindbaarheid, waarna de tekstschrijvers aan de haal gaan met de ideale zoekwoorden. Zo creëren we vindbare teksten die scherper zijn dan Excalibur en daadwerkelijk aanzetten tot actie.

Visuele schoonheid

Met alleen tekst ga je het niet redden. Tenzij je Stephen King bent, maar dat ben je helaas niet. Nee, tekst is essentieel, maar door het toevoegen van visuele ondersteuning zorg je dat jouw teksten echt gelezen worden. Je oog valt immers sneller op een infographic of opvallende foto dan op een lap tekst. Hoe goed die misschien ook geschreven is.

Gelukkig weten onze designers precies welke illustraties of afbeeldingen werken voor jouw website of sociale kanalen. Je teksten zullen dus gewoon worden gelezen. Maar wacht, er is meer: naast het ontwerpen van afbeeldingen, houden we ons ook bezig met foto- en videografie. Je kunt voor nieuwe foto’s voor je website of een aansprekende (animatie)video dus ook gewoon bij ons aankloppen. Scheelt weer een belletje naar een ander bureau. Makkelijk, toch?

En natuurlijk zijn we ons ervan bewust dat je niet zo een-twee-drie besluit welk stukje content jij nodig hebt. We snappen dan ook heel goed dat je nog het een en ander wilt weten. Dus, heb je vragen, ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen of hebben we je al overtuigd? Bel ons, dat vinden we alleen maar gezellig.