Hosting

Hostingpakketten, firewalls en nog veel meer. Wij regelen alles voor de hosting van jouw website, zodat jij je kunt focussen op belangrijkere zaken.

Webhosting: gastheer op het internet

Om je WordPress website online te krijgen (en te houden), dient deze gehost te worden op het internet. Dit wordt webhosting genoemd. Dit klinkt complex, maar zo moeilijk is het niet. Webhosting is vergelijkbaar met het huren van een hotelkamer: je kunt kiezen uit meerdere kamers met verschillende prijsklassen (lees: verschillende hostingpakketten). Wanneer je besluit een kamer (lees: jouw plekje op het internet) te huren, dan blijft deze van jou totdat je stopt met het betalen van de kamerprijs (lees: het maandelijkse tarief).

Webhosting wordt aangeboden door een zogeheten host − ook wel webhost of hosting provider genoemd. Deze host reserveert ruimte op het internet (webspace), zodat jouw website probleemloos de lucht in kan. De hosting provider heeft beschikking over servers die altijd zijn verbonden met het internet. Je huurt dus eigenlijk ruimte op de servers van een webhost.

Na het online gaan van je website, kunnen bezoekers je vinden via je domeinnaam. Deze domeinnaam is verbonden met een IP-adres, welke dan weer gekoppeld is aan de server van de webhost. Wanneer een bezoeker jouw domeinnaam invoert, ontvangt de server een het verzoek om de websitegegevens in kwestie de downloaden. Dat is hosting.

Hosting voor WordPress

Onze websites draaien op WordPress. Daarom bieden wij hostingpakketten aan die het beste uit jouw WordPress website halen. Verschillende pakketten, maar allemaal met drie zekerheden: je website draait veilig, snel en stabiel. En dat houdt het volgende in:

  • Veiligheid: we zorgen voor firewalls, een duidelijk updatebeleid, monitoring van inlogpogingen en bestandswijzigingen en dagelijkse back-ups.
  • Snelheid: we zorgen voor een continue analyse van snelheid en knelpunten, monitoring van de maximale serverbelasting, caching van je website en optimalisatie van alle media.
  • Stabiliteit: we zorgen voor updates van plugins, WordPress-thema’s en back-ups van je website op een beveiligde locatie.

 

Zoals je waarschijnlijk zelf al geconcludeerd hebt, komt er best veel kijken bij het online zetten en houden van een website. Daarom denken wij graag met je mee. Zo kunnen we samen kijken naar het hostingpakket dat het best bij jouw website past. Of misschien heb je zelf al een idee en ben je benieuwd naar de bijbehorende kosten, het kan allemaal. Laten we binnenkort even bellen of een kop koffie drinken.

Contact

Joey Bol

WordPress developer

(020) 261 89 39
contact@performancedepartment.nl