Linkbuilding

Vroeger was klikken iets wat niet mocht, maar tegenwoordig is het essentieel. Het doel van klikken is tegenwoordig echter het trekken van meer bezoekers. Niet het treiteren van die ene pestkop.

Linkbuilding: verdien die links

Linkbuilding, linkearning of linkmanagement is een van de drie essentiële onderdelen binnen SEO. De naam zegt het eigenlijk al: linkbuilding het proces van het bouwen van een groot netwerk aan links naar je website. Het doel hiervan is om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te eindigen. Uiteindelijk zal deze positie voor een groot deel worden bepaald door de inkomende links. Des te meer kwalitatief goede en relevante links er binnenkomen, des de beter dit is voor de uiteindelijke positie in de ranking. En naast links van externe websites, houdt linkbuilding ook in dat de pagina’s binnen je eigen website optimaal naar elkaar verwijzen of linken. Op die manier kun je aan bepaalde belangrijke pagina’s, zoals pagina’s die conversies moeten opleveren, extra waarde toekennen.

Met linkbuilding kun je dus je positie in de onbetaalde zoekresultaten verbeteren. En die verbeterde posities zorgen dat de gemaakte kosten zich snel terugbetalen. Kosteloos gevonden worden in Google is namelijk de droom van iedere onderneming met een website. En het prettige aan linkbuilding is dat alle effecten na verloop van tijd enorm goed te meten zijn. In de vorm van meer bezoekers of conversies bijvoorbeeld.

Laat ze maar klikken

Je kunt kliks naar je website ook zelf forceren. Door gebruik te maken van linkearning bijvoorbeeld. Dit houdt in dat je relevante, aansprekende content creëert, zodat mensen dit uit zichzelf gaan delen. Door een deeloptie toe te voegen waarmee bezoekers de content op bijvoorbeeld social media kunnen delen, kun je al grote stappen zetten. Blogs, video’s en infographics zijn perfecte contenttypen, omdat deze snel gedeeld kunnen worden. Mits ze relevant zijn uiteraard.

Maar zoals reeds aangegeven, is linkbuilding geen eenmalige actie: het is een proces. En niet zomaar een proces. Het moet worden uitgevoerd met toewijding, precisie en kennis van zaken. En dat is dan ook de reden dat linkbuilding door veel ondernemingen wordt uitbesteed. Gelukkig ben je bij ons aan het juiste adres. Onze SEO-specialisten weten precies hoe ze middels linkbuilding jouw website vindbaar maken. Want laten we eerlijk wezen: zonder hun kennis was jij niet op deze website gekomen. Think about that.

Koffie?

Contact

Hessel Middendorp

SEO-specialist

(020) 261 89 39
contact@performancedepartment.nl